“In beeld, voor een zaal of op een podium kun je je kwetsbaar voelen als je geen grip hebt op hoe je overkomt. Waar zit die grip in jou? Hoe zet je 'm in? Daar help ik je graag bij!”

Aldith Hunkar

Aldith Hunkar omschrijft zichzelf als een global free-style multimedia expert. Een bevlogen presentator en journalist met jarenlange ervaring in de nieuwsbranche. Ze presenteerde het NOS Jeugdjournaal, werd de eerste camera-journalist van Nederland voor het NOS Journaal en presenteerde talloze nieuwsbulletins.

Aldith begon haar loopbaan bij de radio. Ze presenteerde programma’s voor onder meer Radio 10, AVRO en VPRO. Daarna maakte ze de overstap naar televisie en werkte ze voor de NPS (de voormalige NTR) aan verschillende sociaal-culturele tv-programma’s. In 1994 is Aldith begonnen bij de NOS, waar ze veertien jaar lang presentator en camera-journalist was voor achtereenvolgens het NOS Jeugdjournaal en NOS Journaal. Aldith is in 2007 haar eigen bedrijf gestart, genaamd Hunk-arT, waar ze haar jarenlange werkervaring en creativiteit combineert met haar passie voor reizen.

Al op jonge leeftijd heeft Aldith veel van de wereld gezien. Ze is geboren in Suriname en in haar kinderjaren met het gezin verhuisd naar Maleisië, Brazilië en Tunesië. Dit leven als expat heeft Aldith haar reislust en een brede blik op de wereld gebracht. Evenals haar taalvaardigheden, want ze spreekt naast Nederlands vloeiend Engels en Frans.

Aldith Hunkar is een hands-on verhalenverteller en presentator en tegenwoordig een media– en presentatietrainer. Ze maakt audiovisuele producties (van tv-programma’s tot YouTube vlogs) met oog voor gelijke rechten, kansen en een sociale samenleving. Ze is een stimulerende factor voor millennials, enthousiasmerend en innemend.

Tip van Aldith Hunkar

Je kunt geen karakter tonen in je presentatie als je niet eerst weet wat jouw karakter is. Speel dus niemand na, maar wees de beste versie van jezelf die je kunt zijn.

Aldith Hunkar

Ervaring