Kwetsbaarheid is geen zwakte. Het maakt je open, menselijk en daardoor geloofwaardig. Maak van je kwetsbaarheid je kracht.

Amber Brantsen

Amber Brantsen is presentator, journalist en schrijver. Journalistiek zit Amber in het bloed. Daar waar je kritisch mag zijn, vragen mag stellen en onderzoek kan doen. Door haar achtergrond en ervaring is het aan Amber toevertrouwd om nieuws- en sportverhalen te brengen. Ze presenteerde jarenlang het nieuws bij de NOS op radio en tv. In haar huidige baan bij Viaplay is ze volledig in haar element. Haar liefde voor journalistiek en sport komt daar samen, als presentator van de studio-uitzendingen rondom de Formule 1-races. De sport die zij al jaren op de voet volgt.

Naast een scherpe journalistieke blik heeft Amber ook een feilloos gevoel voor taal en toon. Dit komt tot uiting in haar werk als schrijver. In 2020 verschijnt haar boek: Uit Beeld (Prometheus). Met het boek wil ze het taboe doorbreken door open te zijn over haar ervaringen met anorexia.

In haar presentatietrainingen laat Amber zien hoe van je kwetsbaarheid je kracht te maken. Haar ervaring met presenteren en het vertellen van een verhaal brengt ze met plezier over in haar presentatie– en autocuetrainingen. Amber gaat met je aan de slag en laat je ervaren dat het niet om jou draait als je presenteert, maar om jouw verhaal.

Tip van Amber Brantsen

Het publiek zit er niet om je te beoordelen. Sterker nog: het gaat niet om jou, maar om jouw verhaal. Als je je goed hebt voorbereid ben je minder zelfbewust tijdens je presentatie en dat helpt je om in een ontspannen flow te komen. Zie een presentatie als een samenwerking tussen jou en je publiek. Jij wil graag iets vertellen, zij willen graag iets van je weten. Vertel met overtuiging en zoek de interactie. Maak van je presentatie een denkbeeldig gesprek.

Ervaring

  • Presentator Formule 1 bij Viaplay
  • Oud-presentator NOS Journaal & oud-nieuwslezer NOS (3FM/Radio 1)
  • Schrijver ‘Uit Beeld’
  • Oud-radionieuwslezer Radio West en lokale omroep
  • Presentatie– en autocuetrainer