"Een goede mediatraining versterkt je autoriteit en geeft je handvatten mee om elk gesprek en presentatie aan te kunnen. Dat is in de huidige samenleving een ‘must’ voor iedereen die regelmatig met media te maken heeft."

Bregittha Nuyten

Bregittha Nuyten zit al meer dan 25 jaar in de journalistiek. Ze werkte jaren als verslaggever bij het actualiteitenprogramma Netwerk. Als regisseur werkt ze nu voor een grote diversiteit aan programma’s en laveert soepel tussen actualiteit, documentaire en entertainment. Een grondige research en een niet te stuiten nieuwsgierigheid zijn daarbij nog steeds het uitgangspunt van elke productie. Naast haar werk als regisseur is ze docent aan de opleiding Creative Business van InHolland. Ze doceert verschillende vakken die te maken hebben met audiovisuele producties. De afgelopen tien jaar is Bregittha ook actief geweest als mediatrainer en coach. Ze is snel, flexibel, zeer ervaren en to-the-point.

Tip van Bregittha Nuyten

Houding is een belangrijk onderdeel van hoe je overkomt tijdens een interview. Zorg ervoor dat je met beide benen stevig op de grond staat. Door met een rechte rug en licht gebogen knieën te staan (om te voorkomen dat je deze ‘op slot’ zet door de spanning) straal je zelfvertrouwen uit. Neem bij voorkeur niets in je hand. Zo is de kans groot dat je met de ballpoint die je in je hand hebt, onbewust gaat spelen. Dat leidt alleen maar af bij de mensen die naar je kijken. Als er tijdens het geven van een presentatie de mogelijkheid is, loop rond op het podium. Met je armen of handen zwaaien is een uitstekende manier om bijzondere aandachtspunten in de presentatie te benadrukken. Doe dat wel op een natuurlijke manier, anders leidt het tot irritatie bij het publiek. Ook oogcontact is een subtiele, non-verbale manier van communicatie, om interactie met je toehoorders te versterken. Je praat tegen ze, dus kijk ze aan!

Ervaring

  • Documentair-regisseur bij diverse
    NPO-producties
  • Item-regisseur voor o.a. commerciële omroepen en bedrijven
  • Allround mediatrainer
  • Docent TV management