“Op het podium gaat het niet om jou, maar om jouw publiek. Een perfect verhaal is een saai verhaal. Het publiek wil in vervoering gebracht worden en met jou iets beleven. Het publiek wil jou leren kennen. Presenteren is simpelweg een dialoog tussen jou en het publiek.”

Daniëlle Veneman

In 2002 studeerde Daniëlle af aan het Brabants Conservatorium als uitvoerend artiest. Ze speelde in musicals in Stuttgart en Berlijn en was in Nederland te zien in grote nationale producties als Les Misérables en Chess. Na haar laatste performance in 2011 als ‘Killer Queen’ in de musical We Will Rock You, besloot Daniëlle haar theaterervaring in te zetten om de top van het bedrijfsleven en politici te trainen in communicatie en performance.

Presenteren leer je door te doen, door te experimenteren en te ervaren wat voor jou werkt en wat niet. Onder leiding van Daniëlle wordt presenteren geen prestatie, maar een inspirerend verhaal waarmee je het verschil kunt maken. Daar is Daniëlle op uit. Om de kwaliteiten die jij van nature hebt naar een hoger niveau te tillen. Er is geen trucje dat voor iedereen werkt. Het gaat om de connectie met jezelf en met jouw publiek. Je hoeft niet te doen alsof, of je anders voor te doen dan je bent omdat je toevallig aan het presenteren bent.

Daniëlle volgde meerdere opleidingen in coachingstechnieken zoals Voice Dialogue, Speels Coachen, Traumatherapie methode van Franz Ruppert en Natuurcoaching. Ook op het gebied van stem volgt ze al ruim tien jaar les in de kunst van het luisteren en de Lichtenberger methode. In 2020 studeerde ze af als celebrant aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht. Met deze kennis over het belang en de vorm van rituelen in een seculiere samenleving, heeft Daniëlle in 2020 de Rituelenbar opgericht.

Tip van Daniëlle Veneman

Hoewel jij misschien denkt dat het publiek van alles van jou vindt, is het eerder andersom: jouw publiek wil weten wat jij van hén vindt! Ze hopen dat jij ze iets nieuws gaat vertellen en dat jouw verhaal ze zal inspireren tot actie. Om je publiek echt te kunnen raken moet je in hun schoenen gaan staan en weten wat er bij hen speelt. Als jij oprecht in contact durft te komen met het publiek, komen ze makkelijk in contact met jou. Op deze manier kan presenteren nog weleens leuk worden.

Ervaring

  • Voormalig musicalster in (inter)nationele producties waaronder We Will Rock You en Les Misérables
  • Voice-over actrice voor kinderseries
  • Ritueel coach bij de Rituelenbar
  • Executive media – en presentatietrainer