"Het gaat erom mensen te inspireren om het beste uit zichzelf te halen. Ze tot optimale prestaties krijgen, zichzelf te verbazen. De dingen die goed gaan, verbeteren en de zaken die minder zijn om te buigen tot een onderdeel van een fantastische prestatie."

Hans Weijel

Als oud-journalist kent Hans Weijel de regels én de trucs van het journalistieke spel. Hij daagt je uit het beste uit jezelf te halen. Hans is politicoloog, heeft ruim tien jaar ervaring als omroepjournalist bij AVRO’s Televizier Magazine en Veronica’s Nieuwsradio en was eindredacteur bij Veronica Nieuwslijn. Hans geeft bij De Trainingsstudio al ruim 15 jaar media– en crisistrainingen aan bedrijven, overheden en andere organisaties.

 

Tip van Hans Weijel

Wees in een interview in de eerste plaats jezelf. Volg je gevoel in de manier waarop je praat, gebruik de woorden die bij jou passen. Geef altijd antwoord, maar nooit met het zinnetje: geen commentaar. Zeg dat je daar geen antwoord op kan of wilt geven. En als je het antwoord niet weet, durf dat gewoon te zeggen en stel voor het uit te zoeken en erop terug te komen (doe dat dan ook na het interview!). Ga er zeker geen slag naar slaan of erover liegen. Als de interviewer je confronteert met fouten van jou of je organisatie: geef die gewoon toe en blijf uit het defensief. Iedereen maakt fouten. Wil je de regie terugpakken in het interview? Denk dan aan de ABC-techniek. Geef Antwoord op een vraag, sla een Bruggetje naar je eigen Communicatieboodschap en scoor je punt. Met charme en beleefdheid is elk bochtje te maken.

Ervaring