"Social media, kranten, bladen en omroepen zijn een wezenlijk onderdeel van onze samenleving, met al hun goede en slechte eigenschappen. De media zijn geen vijand. Leer ze kennen. Zet ze in om de boodschap te verspreiden. Want zoals de voormalige bondskanselier Helmut Schmidt ooit zei: “Wer nicht redet, wird nicht gehört.” Een goede mediatraining helpt daarbij."

Jelle Visser

Jelle Visser is een geroutineerde journalist, eindredacteur en nieuwslezer, die als geen ander weet hoe nieuwsorganisaties opereren en welke valkuilen er zijn bij media-optredens. Werkte jarenlang voor en achter de camera als verslaggever bij de actualiteitenrubrieken EenVandaag en Brandpunt. Hij deed verslag vanuit talloze conflict- en rampgebieden als Irak en Afghanistan, interviewde wereldleiders als koning Abdullah en Colin Powell en leidde de redactie van EenVandaag tijdens de grootste vliegramp in de Nederlandse geschiedenis, de MH17.

Hij is expert in crises, energiek en houdt onder alle omstandigheden het hoofd koel. Als eindredacteur was hij verantwoordelijk voor de journalistieke koers en dagelijkse invulling bij verschillende radio- en televisieprogramma’s zoals BNR Radio, de actualiteitenrubriek EenVandaag en de talkshow ‘M’. Hij denkt in doelgroepen, is betrokken en geïnteresseerd en ervaren in het vertalen van de boodschap naar een breed publiek.

Tip van Jelle Visser

Zeker op televisie en radio, waar je meestal maar even de kans krijgt je punt te maken, is de kernboodschap essentieel. Die boodschap moet blijven hangen. Make America Great Again. Time for a Change. Diana was the People’s Princess. Ik heb er zin an; at your service! In dit sociale mediatijdperk is alle-luiken-dicht en niet-reageren geen optie meer. De media zijn geen vijand. Journalisten doen hún werk en zijn van vlees en bloed. Reageer, communiceer en hou de regie in eigen hand.

 

Jelle Visser

Ervaring

  • Nieuwslezer NOS Radio 1
  • Oud-eindredacteur Een Vandaag (AVRO TROS)
  • Oud-verslaggever Brandpunt (KRO-NCRV)
  • Coaching televisie