"Social media, kranten, bladen en omroepen zijn een wezenlijk onderdeel van onze samenleving, met al hun goede en slechte eigenschappen. De media zijn geen vijand. Leer ze kennen. Zet ze in om de boodschap te verspreiden. Want zoals de voormalige bondskanselier Helmut Schmidt ooit zei: “Wer nicht redet, wird nicht gehört.” Een goede mediatraining helpt daarbij."

Jelle Visser

Jelle Visser is een ervaren eindredacteur, journalist, nieuwslezer en podcast-producent, die als geen ander weet hoe nieuwsorganisaties opereren. Hij werkt onder andere als radionieuwslezer bij de NOS en is eindredacteur/samensteller van journalistieke televisieprogramma’s en talkshows. Ook begeleidt en maakt hij podcasts en videoproducties. Daarnaast geeft hij bij De Trainingsstudio media– en crisiscommunicatietrainingen.

Jelle is expert in crisissen en houdt onder alle omstandigheden het hoofd koel. Hij werkte jarenlang voor en achter de camera als verslaggever bij de actualiteitenrubrieken EenVandaag en Brandpunt. Hij deed verslag vanuit talloze conflict- en rampgebieden als Irak en Afghanistan, interviewde wereldleiders als koning Abdullah en Colin Powell en leidde de redactie van EenVandaag tijdens de grootste vliegramp in de Nederlandse geschiedenis, de MH17. Als eindredacteur was hij verantwoordelijk voor de journalistieke koers en dagelijkse invulling bij verschillende radio- en televisieprogramma’s, zoals BNR Radio, de actualiteitenrubriek EenVandaag en de talkshow ‘M’. Hij denkt in doelgroepen, is betrokken en geïnteresseerd en ervaren in het vertalen van de boodschap naar een breed publiek.

Als reporter voor de actualiteitenrubriek EenVandaag en Brandpunt deed hij verslag in binnen- en buitenland en reisde hij naar brandhaarden zoals Irak en Afghanistan. Als eindredacteur leidde hij de redactie van EenVandaag tijdens de grootste vliegramp in de Nederlands geschiedenis, de MH17. Ook was hij verantwoordelijke voor de journalistieke koers bij BNR Nieuwsradio en ‘M’. Jelle is betrokken en ervaren in het vertalen van de boodschap naar een breed publiek.

In 2012 werd Jelle plotseling zelf onderwerp van gesprek toen hij samen met zijn EenVandaag collega reportages maakte over de voortvluchtige Nederlandse SS’er Heinrich Boere. Zij confronteerden Boere – met een verborgen camera – met zijn oorlogsverleden, waarop Boere naar de rechter stapte. De rechtszaak leverde veel commotie op, in binnen- en buitenland en bij collega-journalisten. Vanwege het grote maatschappelijke belang van de reportage heeft de Duitse rechter hen op alle fronten vrijgesproken.

Met zijn jarenlange ervaring weet Jelle als geen ander hoe media werken en hoe je – ook in crisissituaties – de regie houdt over jouw verhaal. Hij helpt anderen hier graag bij.

Tip van Jelle Visser

Zeker op televisie en radio, waar je meestal maar even de kans krijgt je punt te maken, is de kernboodschap essentieel. Die boodschap moet blijven hangen. Make America Great Again. Time for a Change. Diana was the People’s Princess. Ik heb er zin an; at your service! In dit sociale mediatijdperk is alle-luiken-dicht en niet-reageren geen optie meer. De media zijn geen vijand, maar begrijp wat ze willen en hoe ze werken. Reageer, communiceer en hou de regie in eigen hand.

Ervaring

  • Nieuwslezer NOS Radio 1
  • Eindredacteur / Samensteller bij o.a. talkshow ‘M’
  • Oud-eindredacteur Een Vandaag (AVRO TROS)
  • Podcast-producent
  • Ervaren mediatrainer