"Een goede verhalenverteller laat de toehoorder op het puntje van z'n stoel zitten waardoor hij of zij alle informatie in zich opneemt. Iedereen kan zo’n verteller worden, als je maar weet hoe. Ik help je daarbij."

Sacha de Boer

Visueel verhalenverteller en fotograaf Sacha de Boer ken je vast nog wel van televisie. Haar ongedwongen presentaties begin jaren 90 bij de Amsterdamse omroep AT5 brachten haar carrière als nieuwslezeres in een stroomversnelling. Voor ze het wist, kwam ze via RTL Nieuws en Veronica Nieuwslijn bij het NOS Journaal terecht. Zij presenteerde het belangrijkste nieuwsprogramma van 1996 tot 2013. Maar de wereld lonkte en na het NOS Journaal pakte ze haar oorspronkelijke vak fotografie weer op. Sindsdien reist ze de wereld rond voor diverse opdrachtgevers en bij terugkomst vertelt ze hier graag over.

Afgestudeerd communicatiewetenschapper

Wat weinig mensen weten, is dat ze afgestudeerd communicatiewetenschapper (UvA) is. Daar komt haar liefde voor het goed overbrengen van een boodschap vandaan, of dat nu met woord is of met beeld. Haar filosofie is dat je bij een succesvolle presentatie veel meer doet dan alleen de juiste woorden achter elkaar zetten. Het gebruik van stem, lichaamstaal en verschijning speelt een minstens zo belangrijke rol. En met haar jarenlange ervaring kan ze je daarmee als de beste helpen…

Sacha de Boer

Ervaring

  • Fotograaf
  • Oud-presentator NOS Journaal
  • Gastspreker (onder meer over klimaatverandering)
  • Presentatie-goeroe met haar succesvolle lezing ‘Zeven stappen naar succes’