"Een goede verhalenverteller laat de toehoorder op het puntje van z'n stoel zitten waardoor hij of zij alle informatie in zich opneemt. Iedereen kan zo’n verteller worden, als je maar weet hoe. Ik help je daarbij."

Sacha de Boer

Visueel verhalenverteller en fotograaf Sacha de Boer ken je vast nog wel als presentatrice van het NOS Journaal. Zij begon haar televisiecarrière bij AT5, de lokale televisiezender van Amsterdam. Hier werkt ze als redacteur en later ook als verslaggever. Haar ongedwongen presentaties begin jaren 90 bij AT5 brachten haar carrière als nieuwslezeres in een stroomversnelling. Voor ze het wist, kwam ze bij RTL Nieuws terecht. In 1995 wordt ze gevraagd om Veronica Nieuwslijn te presenteren. Dit presenteerde ze samen met Rick Nieman.

Een jaar later wordt Nieuwslijn van de buis gehaald en stapt Sacha de Boer over naar de NOS waar ze de avondjournaals presenteert en Studio NOS samen met Tom Egbers. In 2003 wordt Sacha de Boer de anchorvrouw van het Achtuurjournaal. Dit presenteerde zij tien jaar lang. Op 3 mei 2013 presenteerde zij haar laatste uitzending van het NOS Journaal.

De wereld lonkte en na het NOS Journaal pakte Sacha haar oorspronkelijke vak fotografie weer op. Sindsdien reist ze de wereld rond voor diverse opdrachtgevers en bij terugkomst vertelt ze hier graag over. Samen met chef-kok Jacob Jan Boerma heeft Sacha de Boer ook diverse kookboeken uitgebracht, waarvoor De Boer de fotografie verzorgt. Sacha heeft onlangs in Frankrijk aan een nieuw kookboek gewerkt: Joie de Vivre, een ode aan de Franse keuken.

Afgestudeerd communicatiewetenschapper

Sacha de Boer geeft bij De Trainingsstudio presentatietrainingen. Met haar jarenlange ervaring als presentatrice weet zij als geen ander hoe je een goede verhalenverteller wordt.

Wat weinig mensen weten, is dat Sacha afgestudeerd communicatiewetenschapper (UvA) is. Daar komt haar liefde voor het goed overbrengen van een boodschap vandaan, of dat nu met woord is of met beeld. Haar filosofie is dat je bij een succesvolle presentatie veel meer doet dan alleen de juiste woorden achter elkaar zetten. Het gebruik van stem, lichaamstaal en verschijning speelt een minstens zo belangrijke rol. En met haar bak aan ervaring kan ze je daarmee als de beste helpen.

Benieuwd wat je leert bij onze presentatietraining en voor wie deze bedoeld is? Kijk hier voor meer informatie over onze presentatietraining.

Sacha de Boer

Ervaring

  • Fotograaf
  • Oud-presentator NOS Journaal
  • Gastspreker (onder meer over klimaatverandering)
  • Presentatie-goeroe met haar succesvolle lezing ‘Zeven stappen naar succes’