"Een goede verhalenverteller laat de toehoorder op het puntje van z'n stoel zitten waardoor hij of zij alle informatie in zich opneemt. Iedereen kan zo’n verteller worden, als je maar weet hoe. Ik help je daarbij."

Sacha de Boer

Visueel verhalenverteller en fotograaf Sacha de Boer ken je vast nog wel als presentatrice van het NOS Journaal. Zij begon haar televisiecarrière bij AT5, de lokale televisiezender van Amsterdam. Haar ongedwongen presentaties begin jaren 90 bij AT5 brachten haar carrière als nieuwslezeres in een stroomversnelling. Ze presenteert achtereenvolgens voor RTL Nieuws, Veronica Nieuwslijn, Studio NOS en de NOS Journaals van 18 en 22 uur. In 2002 en 2003 presenteert ze het illustere radioprogramma Met Het Oog Op Morgen. Van 2003 tot 2013 is Sacha de Boer de anchorvrouw van het Achtuurjournaal. Ze raakt landelijk bekend om haar naturelle manier van presenteren en autocue lezen.

De wereld lonkt en op 3 mei 2013 verlaat Sacha de NOS om haar oorspronkelijke vak fotografie weer op te pakken. Sindsdien reist ze de wereld rond voor diverse opdrachtgevers, met een focus op klimaatverandering. Bij terugkomst vertelt ze hier graag over. Ook geeft ze regelmatig inspirerende lezingen met een knipoog, getiteld ‘Sacha’s 7 Stappen naar Succes’. Daarnaast werkt ze o.a. als voice-over en moderator.

Afgestudeerd communicatiewetenschapper

Sacha de Boer geeft bij De Trainingsstudio presentatietrainingen. Met haar jarenlange ervaring als presentatrice weet zij als geen ander hoe je een goede verhalenverteller wordt. En hoe je op een natuurlijke en onzichtbare manier autocue leest.

Wat weinig mensen weten, is dat Sacha afgestudeerd communicatiewetenschapper (UvA) is. Daar komt haar liefde voor het goed overbrengen van een boodschap vandaan, of dat nu met woord is of met beeld. Haar filosofie is dat je bij een succesvolle presentatie veel meer doet dan alleen de juiste woorden achter elkaar zetten. Naast het schrijven van een goede tekst, speelt het gebruik van stem, lichaamstaal en verschijning een minstens zo belangrijke rol. En met haar bak aan ervaring kan ze je daarmee als de beste helpen. Ze geeft je ook het benodigde zelfvertrouwen om voor publiek op te treden.

Benieuwd wat je leert bij onze presentatietraining en voor wie deze bedoeld is? Kijk hier voor meer informatie over onze presentatietraining.

Ervaring

  • Fotograaf
  • Oud-presentator NOS Journaal
  • Gastspreker (onder meer over klimaatverandering)
  • Presentatie-goeroe met haar succesvolle lezing ‘Zeven stappen naar succes’
  • Executive presentatie– en autocuetrainer