Training Omgaan met spreekangst

Spreekangst overwinnen

Veel mensen worden zenuwachtig zodra zij voor een groep moeten spreken. Of krijgen alleen al bij de gedachte dat zij een presentatie moeten geven, stress en slapeloze nachten. Bang om dicht te klappen of juist snel te gaan praten en hun zenuwen niet onder controle te krijgen. Wellicht is dit herkenbaar:

Je hebt je nog wel zo goed voorbereid. Keer op keer heb je jouw verhaal bijgeschaafd, in de hoop een foutloze presentatie te geven. Misschien heb je jouw hele toespraak wel uitgeschreven, perfectionistisch als je bent. Met een trillende stem en klamme handen sta je op het podium, of voor een zaal, en probeer je om jouw verhaal over de bühne te krijgen. Het lukt niet. De boodschap zit wel goed in je hoofd, maar je verliest voor jouw gevoel de controle zodra je met de presentatie begint. Het verhaal komt niet goed over. Je hebt nauwelijks interactie met de zaal. Je houdt er een vervelend gevoel aan over. Hoe moet dit nou een volgende keer?

Vol vertrouwen presenteren

Het doel van onze training omgaan met spreekangst is om je comfortabel te laten voelen op het podium, of voor een zaal vol mensen. Wij leren jou op een zo natuurlijke en eigen manier jouw verhaal te vertellen, dat inspireert, motiveert, informeert maar bovenal beklijft. Je leert om daadwerkelijk contact te maken met het publiek. Groot of klein. Of het nu gaat om een zakelijke meeting, een lezing, speech, presentatie, of een praatje voor jouw team van collega’s. Tijdens onze training oefen je om met zelfvertrouwen jouw verhaal te presenteren.

Spreken in het openbaar

Samen met onze trainer kom je stap voor stap dichterbij jouw spreekangst en leer je deze te verkleinen. We oefenen in een veilige, vertrouwelijke setting, waar alles kan en niets moet. We oefenen hoe je stem te gebruiken en zoeken manieren waarop spreken in het openbaar voor jou plezierig kan zijn.

Vervolgens richten we ons op het verbeteren van jouw boodschap en oefenen met verschillende presentatietechnieken. Het vertellen van een goed verhaal: hoe doe je dat?

Onze trainer is ervaren in het geven van presentaties, op allerlei gebieden. Daniëlle Veneman stond als musicalster op het podium bij verschillende (inter)nationale producties, zoals We Will Rock You en Les Misérables. Zij geeft presentatietrainingen aan diverse organisaties en overheden en is daarnaast ritueel coach. Als voice-over actrice weet zij als geen ander hoe belangrijk stemgebruik is bij het vertellen van een verhaal.

In het Nederlands en Engels

We verzorgen Nederlandstalige trainingen. Het is ook mogelijk om bij ons een training in het Engels te volgen.

Sta jij vol zelfvertrouwen op het podium maar wil je je presentatievaardigheden verbeteren? Bekijk dan of onze presentatietraining om te leren spreken met impact iets voor je is.

Veelgestelde vragen

Voor wie is de training omgaan met spreekangst bedoeld?

De training is bedoeld voor mensen die zenuwachtig worden zodra zij voor een groep moeten spreken. Of bij het idee aan het geven van een presentatie stress ervaren. Is dit herkenbaar voor jou?

 

Wat leer je bij de training omgaan met spreekangst?

Het doel van onze training is om je comfortabel te laten voelen op het podium, of voor een zaal vol mensen. Wij leren jou op een zo natuurlijke en eigen manier jouw verhaal te vertellen, dat inspireert, motiveert, informeert maar bovenal beklijft. Je leert om daadwerkelijk contact te maken met het publiek. Groot of klein. Of het nu gaat om een zakelijke meeting, een lezing, speech, presentatie, of een praatje voor jouw team van collega’s. Tijdens onze training oefen je om met zelfvertrouwen jouw verhaal te presenteren.

Wat kost de training omgaan met spreekangst?

Onze trainingen zijn maatwerk. Wij komen graag met je in contact om je meer te vertellen over de invulling van de training en de bijbehorende kosten. Je kunt vrijblijvend een offerte aanvragen of contact met ons zoeken via info@detrainingsstudio.nl of 035 791 01 01.

Wie geeft de training omgaan met spreekangst?

De training omgaan met spreekangst wordt gegeven door Daniëlle Veneman. In 2002 studeerde Daniëlle af aan het Brabants Conservatorium als uitvoerend artiest. Ze speelde in musicals in Stuttgart en Berlijn en was in Nederland te zien in grote nationale producties als Les Misérables en Chess. Na haar laatste performance in 2011 als ‘Killer Queen’ in de musical We Will Rock You, besloot Daniëlle haar theaterervaring in te zetten om de top van het bedrijfsleven en politici te trainen in communicatie en performance.

 

Beschikken jullie over een eigen ruimte?

We verzorgen trainingen op locatie, maar we ontvangen je ook graag in onze trainingsstudio op het Media Park in Hilversum. We bieden je hier een comfortabele omgeving waarin we in vertrouwelijkheid met elkaar werken. Een multifunctionele ruimte, met podium om bijvoorbeeld presentaties te oefenen of om op camera met interviews voor televisie of statements over de aanpak en het verloop van de crisis. Of telefonisch een interview voor de radio te geven. We kunnen onze studio ook als crisiscommunicatieruimte met een levensechte online omgeving inrichten. Zo zie je direct welke reacties het incident uit het oefenscenario losmaakt, of je daarop wel of niet reageert op social media en hoe je de collega’s online (virtueel) op de hoogte houdt.

Geven jullie ook trainingen op locatie?

Indien gewenst verzorgen wij ook trainingen op locatie. Op het Media Park in Hilversum hebben wij een volledig ingerichte, comfortabele trainingsstudio waar we onze trainingen verzorgen.

Is het een individuele training of in groepsverband?

Je kunt kiezen voor individuele deelname of een teamtraining. Onze trainingen zijn maatwerk en we adviseren je graag hoe een trainingsdag er voor jou het beste uit zou zien. Je kunt vrijblijvend een offerte aanvragen of contact met ons zoeken via info@detrainingsstudio.nl of 035 791 01 01.

Waarom kiezen voor De Trainingsstudio?

  • Ons team bestaat uit doorgewinterde communicatie-experts, (ex-) journalisten en presentatoren.
  • Onze trainers werkten voor en achter de camera, deden verslag van talloze conflicten, rampen en crisissituaties in binnen- en buitenland.
  • Trainingen op maat met professionele acteurs en cameramensen.
  • Trainingen zowel in onze trainingsstudio als op locatie.