Presentatietraining

Presenteren met impact

Wie succesvol presenteert, doet veel meer dan alleen de juiste woorden achter elkaar zetten. De essentie is dat je boodschap beklijft in de hoofden én harten van je publiek. Hoe je dat doet? Door een boeiend verhaal te vertellen. Niet alleen inhoudelijk, maar zeker ook door tijdens je presentatie slim gebruik te maken van je stem, je lichaamstaal en je verschijning. Wie wil nou niet dat je toehoorders op het puntje van de stoel zitten als jij een toespraak houdt? Een vlammende presentatie houden, dat kun je leren tijdens onze presentatietraining. En wij weten hoe.

Leren presenteren

Veel mensen vinden spreken in het openbaar moeilijk. Ze krijgen last van zenuwen, een droge mond of trillende stem wanneer ze voor een groot publiek moeten spreken. Of wanneer zij een pitch moeten geven om een nieuwe klant binnen te halen. Hoe zorg je voor een overtuigende presentatie en houd je de aandacht van jouw publiek vast?

In onze training leer je presenteren. We oefenen verschillende presentatietechnieken. We trainen hoe je met de juiste woorden en non-verbale communicatie de aandacht van jouw publiek trekt en vasthoudt. En we coachen je om te spreken in het openbaar of – waar nodig – om jouw spreekangst te overwinnen. We werken samen aan jouw personal branding.

Presentatietraining van ervaren tv-presentatoren en communicatie-experts

Onze trainers hebben veel ervaring met het houden van succesvolle presentaties, op allerlei gebieden. Sacha de Boer, oud-presentatrice van onder meer het NOS Journaal en RTL Nieuws, is een echte presentatiegoeroe en expert in storytelling. Youssef Eddini is een rascommunicator met een gevarieerde loopbaan en ruim 25 jaar ervaring in het communicatievak. Hij leidde diverse communicatieafdelingen en was onder meer gastdocent bij verschillende opleidingsinstituten. Babs Assink heeft jarenlange ervaring in de media, onder andere als redactiechef bij EenVandaag en verslaggever bij het NOS Journaal. Ze heeft honderden reportages goed bij de kijkers thuis overgebracht. Vaak over complexe materie en met de (tijds)druk van de live-uitzending.

Onze trainers weten hoe je een publiek moet boeien en binden, en hoe jouw boodschap ook daadwerkelijk blijft hangen.

Wat klanten over ons zeggen:

“De training is leerzaam en voelt vertrouwd. Mooi om samen met de trainer aan je vaardigheden te werken.” Maurice Meijer – Veiligheidsregio Kennemerland.

“Zeer inspirerend en waardevol, waarbij ieders kwaliteit gevierd wordt.” Rachel Snijder – VanDijk Educatie.

Presentatievaardigheden geven je slagkracht

We coachen bij het vormgeven van je verhaal, je presentatie, je houding en woordkeuze. Na onze training heb je durf, lef en het zelfvertrouwen om een klinkende speech of presentatie te geven. Wie wil dat nou niet?

Groepstraining: nieuwe data

Naast een training 1-op-1 en in teamverband kun je nu ook een groepstraining volgen. Onze trainster Daniëlle Veneman gaat met jullie aan de slag met als doel om jouw persoonlijke communicatiestijl verder te ontwikkelen. De kwaliteiten die jij van nature hebt, tillen we naar een hoger niveau. Dit doen we door te oefenen en door je te laten zien wat de kracht is van verbale en non-verbale communicatie, hoe je een overtuigend verhaal opbouwt en hoe je verbinding maakt met je publiek.

Je inschrijven is vanaf nu mogelijk voor:

  • Datum: donderdag 10 oktober 2024
  • Duur: van 09.30 – 16.30 uur (1 dag)
  • Groepsgrootte: maximaal 6
  • Locatie: trainingsstudio op het Media Park in Hilversum
  • Kosten: € 1.250,- excl. btw en incl. persoonlijke intake

Voor vragen of direct aanmelden stuur een mail: info@detrainingsstudio.nl

In het Nederlands en Engels

We verzorgen Nederlandstalige presentatietrainingen. Het is ook mogelijk om bij ons een training in het Engels te volgen.

Veelgestelde vragen

Voor wie is de presentatietraining bedoeld?

Onze presentatietraining is bedoeld voor iedere professional die wil leren presenteren of speechen. Bijvoorbeeld omdat je in jouw baan regelmatig in het openbaar spreekt. Of omdat je binnenkort een belangrijke pitch moet geven. Maar het kan ook zo zijn, dat je jouw presentatievaardigheden wilt opfrissen.

Wat leer je bij de presentatietraining?

We coachen bij het vormgeven van je verhaal, je presentatie, je houding en woordkeuze. Na onze training heb je durf, lef en het zelfvertrouwen om een klinkende speech of presentatie te geven.

Wat kost een presentatietraining?

Onze trainingen zijn maatwerk. Wij komen graag met je in contact om je meer te vertellen over de mogelijke invulling van de training en de bijbehorende kosten. Je kunt vrijblijvend een offerte aanvragen of contact met ons zoeken via info@detrainingsstudio.nl of 035 791 01 01.

Wie geeft de presentatietraining?

Bij ons kun je trainen met ervaren communicatie-experts, journalisten en tv-presentatoren, bekend van onder meer NOS, RTL Nieuws en EenVandaag. Onze trainers werkten voor en achter de camera, deden verslag van talloze conflicten, rampen en crisissituaties in binnen- en buitenland. Ze interviewden wereldleiders en maakten het verschil met hun reportages, communicatievaardigheden, presentaties en trainingen.

Beschikken jullie over een eigen ruimte?

We verzorgen trainingen op locatie, maar we ontvangen je ook graag in onze trainingsstudio op het Media Park in Hilversum. We bieden je hier een comfortabele omgeving, waarin we in vertrouwelijkheid met elkaar werken. Een multifunctionele ruimte, bijvoorbeeld om op camera met interviews voor televisie of statements over de aanpak en het verloop van de crisis te oefenen. Of telefonisch een interview voor de radio te geven. We kunnen onze studio ook als crisiscommunicatie-ruimte met een levensechte online omgeving inrichten. Zo zie je direct welke reacties het incident uit het oefenscenario losmaakt, of je daarop wel of niet reageert op social media en hoe je de collega’s online (virtueel) op de hoogte houdt.

Geven jullie ook trainingen op locatie?

Indien gewenst verzorgen wij ook trainingen op locatie. Op het Media Park in Hilversum hebben wij een volledig ingerichte, comfortabele trainingsstudio waar we onze trainingen verzorgen.

Is het een individuele training of in groepsverband?

Je kunt kiezen voor individuele deelname of een teamtraining. Onze trainingen zijn maatwerk en we adviseren je graag hoe een trainingsdag er voor jou het beste uit zou zien. Je kunt vrijblijvend een offerte aanvragen of contact met ons zoeken via info@detrainingsstudio.nl of 035 791 01 01.

Waarom kiezen voor De Trainingsstudio?

  • Ons team bestaat uit doorgewinterde communicatie-experts, (ex-) journalisten en presentatoren.
  • Onze trainers werkten voor en achter de camera, deden verslag van talloze conflicten, rampen en crisissituaties in binnen- en buitenland.
  • Trainingen op maat met professionele acteurs en cameramensen.
  • Trainingen zowel in onze trainingsstudio als op locatie.