Training Schrijven voor autocue

De rol van tekstbeheersing

De autocue, ook wel bekend als teleprompter, is inmiddels een veelgebruikt hulpmiddel bij presenteren voor een groot publiek of op beeld. Of je nu op een podium staat, een webinar of productvideo presenteert, jouw medewerkers een belangrijke interne mededeling vertelt of filmpjes maakt voor jouw YouTube-kanaal: de autocue helpt je om jouw verhaal vlot en zo natuurlijk mogelijk te vertellen. Wat je daarvoor ook nodig hebt: een tekst die speciaal voor autocue is geschreven. Hoe belangrijk dit is, ervaar je tijdens onze training Schrijven voor autocue.

Presenteren of voorlezen?

Een tekst voor autocue en een tekst voor bijvoorbeeld een PowerPoint-presentatie verschillen wezenlijk van elkaar. Hóe anders ze zijn – en vooral: hoe het dan wel moet – leer je van onze trainers Sascha de Boer, Amber Brantsen, Milouska Meulens en Irene Moors. Zij laten je zien dat een echt goede autocue-tekst jou helpt het verschil te maken tussen daadwerkelijk ‘presenteren’ of simpelweg ‘voorlezen’ van je verhaal. De rol van tekstbeheersing bij presenteren vanaf autocue is essentieel. Onze trainers denken daarom ook mee over de opbouw, insteek en het eigen maken van jouw tekst.

Bestaande tekst onder de loep

Heb jij al een tekst klaarliggen? Dan neem je die met onze trainers onder de loep. Samen kijken jullie eerst naar wat jouw verhaal nodig heeft om écht indruk te maken. Daarna ga je aan de slag met het tot leven brengen ervan. We willen namelijk niet alleen dat jij het verhaal soepel vertelt, maar ook dat je de intentie, de emotie en het gevoel erachter overbrengt. Dé manier om ervoor te zorgen dat jouw verhaal blijft hangen bij je publiek.

In het Nederlands en Engels

We verzorgen de training Schrijven voor autocue zowel in het Nederlands als in het Engels.

Veelgestelde vragen

Voor wie is de training schrijven voor autocue bedoeld?

De training is bedoeld voor tekstschrijvers en communicatieadviseurs die het schrijven voor autocue onder de knie willen krijgen, voor diegene die zelf hun autocueteksten schrijven of juist teksten voor anderen schrijven.

Wat leer je bij de training schrijven voor autocue?

Je leert bij de training hoe belangrijk het is om een goede tekst voor autocue te schrijven. Die is namelijk wezenlijk anders dan de tekst voor bijvoorbeeld een PowerPoint-presentatie. Ook leer je hoe essentieel de rol van tekstbeheersing is. Waarbij het gaat om de opbouw, de insteek en het eigen maken van jouw tekst.

Wat kost de training schrijven voor autocue?

Onze trainingen zijn maatwerk. Wij komen graag met je in contact om je meer te vertellen over de invulling van de training en de bijbehorende kosten. Je kunt vrijblijvend een offerte aanvragen of contact met ons zoeken via info@detrainingsstudio.nl of 035-7910101.

Wie geeft de training schrijven voor autocue?

Sascha de BoerAmber BrantsenMilouska Meulens en Irene Moors geven de training. Stuk voor stuk vrouwen die de kneepjes van het media- en presentatievak beheersen en hun ervaring graag delen. Zij geven niet alleen persoonlijk advies, maar delen ook hun eigen tips & tricks.

Geven jullie ook trainingen op locatie?

Indien gewenst verzorgen wij ook trainingen op locatie. Op het Media Park in Hilversum hebben wij een volledig ingerichte, comfortabele trainingsstudio waar we onze trainingen verzorgen.

Is het een individuele training of in groepsverband?

De training Schrijven voor autocue wordt een-op-een of in groepsverband gegeven. Je kunt vrijblijvend een offerte aanvragen of contact met ons zoeken via info@detrainingsstudio.nl of 035 791 01 01.

Waarom kiezen voor De Trainingsstudio?

  • Ons team bestaat uit doorgewinterde communicatie-experts, (ex-) journalisten en presentatoren.
  • Onze trainers werkten voor en achter de camera, deden verslag van talloze conflicten, rampen en crisissituaties in binnen- en buitenland.
  • Trainingen op maat met professionele acteurs en cameramensen.
  • Trainingen zowel in onze trainingsstudio als op locatie.