Zakelijk filmen met je smartphone

Effectief zakelijk filmen met je smartphone

In de training Zakelijk filmen met je smartphone leert Bregittha Nuyten jou hoe je professionele video’s maakt, zelfs met een smartphone. Je leert hoe je snel en effectief filmt voor social media, met oog voor detail en de juiste beeldcompositie. En hoe je daarin jouw kernboodschap duidelijk naar voren laat komen.

Bregittha heeft ruim 25 jaar ervaring in de journalistiek en is regisseur van diverse tv- en bedrijfsvideoproducties. Daarnaast werkt ze als docent audiovisuele producties aan de opleiding Creative Business van InHolland. En geeft zij mediatrainingen bij De Trainingsstudio.

Waarom Zakelijk filmen met je smartphone?

Tijdens de training Zakelijk filmen met je smartphone leer je hoe je op elk gewenst moment een zakelijke video opneemt. Wat vertel je, waarom vertel je dit en bovenal: hoe zorg je dat je goed in beeld komt. Met je smartphone ben je de regisseur van je eigen verhaal. Bregittha leert je hoe je snel tot de kern van je boodschap komt en hoe je een boeiend verhaal vertelt. Je ontdekt wat een sterke beeldcompositie doet en oefent ook met de montagebeginselen. Je kunt het allemaal direct toepassen voor het beeldverslag van een bedrijfsevenement, interviews met collega’s, wervende testimonials of mooie beeldverhalen over je werk.

Wat leer je?

De leerdoelen van onze training Zakelijk filmen met je smartphone zijn:

 • Formuleren kernachtige videoboodschap
 • Doorgronden van de camerafunctie van een mobiele telefoon
 • Omgaan met extra uitrusting als grip, statief en gimbal
 • Omgaan met witbalans, diafragma, kadrering en scherptediepte
 • Ontwikkelen gevoel voor compositie
 • Omgaan met de audiomogelijkheden van je smartphone
 • Basisvaardigheden van montage.

Na deze training ben je in staat om:

 • Voor social media een duidelijke en effectieve boodschap te formuleren
 • Met inzet van je smartphone zelfstandig te filmen op (semi)professioneel niveau
 • Een helder interview af te nemen en zelf een statement op camera te geven
 • Basisbeginselen van montage toe te passen.

Je video’s zullen er beter uitzien én online betere resultaten behalen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

De training kan zowel individueel als in groepsverband gegeven worden. Wil je de training Zakelijk filmen met je smartphone op maat organiseren voor jouw organisatie? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

 

Veelgestelde vragen

Voor wie is de training Zakelijk filmen met je smartphone bedoeld?

De training Zakelijk filmen met je smartphone is bedoeld voor iedereen die voor zijn/haar organisatie professioneel beeld wil vastleggen of bedrijfsvideo’s voor social media wil leren maken. Of je nu marketing- of communicatieprofessional bent, HR-adviseur, social media-medewerker of community-manager.

Wie geeft de training Zakelijk filmen met je smartphone?

De training Zakelijk filmen met je smartphone wordt gegeven door Bregittha Nuyten. Bregittha heeft ruim 25 jaar ervaring in de journalistiek en is regisseur van diverse tv- en bedrijfsvideoproducties. Dit combineert zij met haar werk als docent voor audiovisuele producties aan de opleiding Creative Business van InHolland. Bregittha werkte jarenlang als verslaggever bij het actualiteitenprogramma Netwerk. Als regisseur werkt ze nu voor een grote diversiteit aan programma’s en laveert soepel tussen actualiteit, documentaire en entertainment. Uitgangspunt van elke productie: grondige research én een niet te stuiten nieuwsgierigheid. Sinds tien jaar is Bregittha ook actief als mediatrainer en coach.

Wat leer je tijdens een training Zakelijk filmen met je smartphone?

Na het volgen van onze training Zakelijk filmen met je smartphone ben je in staat een duidelijke en effectieve boodschap te produceren voor social media met je smartphone. Je leert zelfstandig filmen op (semi)professioneel niveau. Je leert een helder interview af te nemen en zelf een statement op camera te geven. Daarnaast leer je ook de basisbeginselen van monteren.

Hoeveel deelnemers kunnen er meedoen?

Er kunnen 5 personen deelnemen aan de training Zakelijk filmen met je smartphone bij ons in de studio op het Media Park in Hilversum. Indien gewenst verzorgen wij ook trainingen op locatie.

Is dit een individuele training of in teamverband?

De training is individueel of in groepsverband. Je volgt de training met maximaal 4 andere deelnemers. Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op via info@detrainingsstudio.nl of 035 – 791 01 01.

Beschikken jullie ook over een eigen ruimte?

We verzorgen trainingen op locatie, maar we ontvangen je ook graag in onze trainingsstudio op het Media Park in Hilversum. We bieden je hier een comfortabele omgeving, waarin we in vertrouwelijkheid met elkaar werken.

Geven jullie ook trainingen op locatie?

Indien gewenst verzorgen wij ook trainingen op locatie. In Hilversum hebben wij een volledig ingerichte, comfortabele trainingsstudio waar we onze trainingen verzorgen.

Wat neem je mee?

We vragen je het volgende mee te nemen:

 • Smartphone met minimaal 5 GB vrije opslagruimte, oplader plus oortjes/koptelefoon
 • Indien mogelijk: instaleer op je smartphone de app FiLMiC Pro (circa € 15) of een montageprogramma zoals iMovie (iPhone) of Kinemaster (Android)
 • Optioneel: selfiestick en/of statief.

Waarom kiezen voor De Trainingsstudio?

 • Ons team bestaat uit doorgewinterde communicatie-experts, (ex-) journalisten en presentatoren.
 • Onze trainers werkten voor en achter de camera, deden verslag van talloze conflicten, rampen en crisissituaties in binnen- en buitenland.
 • Trainingen op maat met professionele acteurs en cameramensen.
 • Trainingen zowel in onze trainingsstudio als op locatie.