“Tussen wat wordt gezegd en niet bedoeld, en wat wordt bedoeld maar niet gezegd, gaat zoveel verbinding, geloofwaardigheid en communicatie verloren. Dus, zeg gewoon wat je voelt en voel vooral wat je zegt.”

Marceline Schopman

Marceline Schopman heeft haar sporen ruimschoots verdiend als televisie- en radiopresentatrice. Ze werd bekend als omroepster bij de VARA. Daarna presenteerde zij programma’s bij omroepen als de TROS, RTL 4 en de BRT. Van informatieve programma’s tot journalistieke verslaglegging en van klusprogramma’s tot spelprogramma’s, Marceline draaide haar hand er niet voor om.

Tot 2020 zat Marceline tien jaar lang in de gemeenteraad van Haarlem. Ze bekleedde diverse functies binnen haar partij, waaronder die van woordvoerder. De politieke arena kent ze door en door, evenals het kat-en-muisspel met journalisten.

Deze ervaringen, plus haar ruime ervaring als dagvoorzitter op congressen, neemt Marceline mee in haar media- en presentatietrainingen.

Een presentatie op een podium voor een groot of klein publiek? Een interview met een journalist voor de camera? Marceline traint, in een veilige en prettige setting, graag iedereen die er voor openstaat om de overtuigingskracht, effectiviteit, het zelfvertrouwen en de eigenheid verder te versterken en te verbreden.

Marceline is als trainer alert, opbouwend kritisch, energiek, humorvol en prikkelend. Haar passie voor mensen, voor authentieke communicatie en voor uniek presenteren, is de drijvende kracht in haar trainingswerk.

Tip van Marceline Schopman

Ga voorbij aan alle rollen en functies die je denkt te moeten zijn . Wees gewoon je unieke zelf . Ook ( of juist ) wanneer je voor een groep mensen iets mag vertellen.

 

 

Ervaring

  • Voormalig presentatrice van televisie- en radioprogramma’s voor de VARA, TROS, RTL 4, BRT en Radio 1, 2 en 3
  • Voice-over
  • Dagvoorzitter op congressen
  • Ervaren media- en presentatietrainer