Training Presenteren met autocue

Leer presenteren met autocue

Een presentatie op beeld wint enorm aan kracht als de spreker vlot zijn verhaal vertelt. Hét hulpmiddel hiervoor is de autocue. De autocue is ook bekend onder de naam teleprompter. Onze trainers Sacha de Boer, Amber Brantsen en Milouska Meulens alledrie oud-presentator van het NOS Journaal, weten hier alles van. Ook Irene Moors, onze trainer met haar ruim 30 jaar ervaring in de media, weet alles van presenteren met de autocue (teleprompter). Zij begeleiden bestuursvoorzitters, politici, managers en professionals die regelmatig op het podium staan in het gebruik van de autocue.  Want het werkt natuurlijk pas echt goed als je met deze tool weet om te gaan.

Het gemak van de autocue is dat je niet steeds op een monitor of je speaker notes hoeft te kijken of teksten uit je hoofd te leren. Je kunt ontspannen staan, je toehoorders aankijken en je publiek met je goed gekozen woorden overtuigen.

 

Handige tool voor sprekers

Een autocue is een soort spiegel voor een televisiecamera. De tekst wordt op de spiegel geprojecteerd zonder dat de camera dit registreert. De spreker leest de tekst en kijkt tegelijkertijd in de camera. De kijker merkt er niets van.

Onze trainers Sascha de Boer, Amber Brantsen, Milouska Meulens en Irene Moors brengen je de fijne kneepjes bij. In onze training presenteren met autocue geven ze niet alleen persoonlijk advies, maar delen ook hun eigen tips & tricks. Ze coachen je om op een natuurlijke manier je tekst vanaf de autocue te presenteren.

 

Presentatietraining met autocue

Succesvol presenteren vanaf de autocue gaat niet vanzelf. Je hebt enkele vaardigheden nodig, anders klinkt het alsof je uit een kinderboek voorleest. In onze een-op-een training komen zowel de theorie als de praktijk aan bod. Onze trainers begeleiden je om vlot met deze presentatietool te werken. Je hoort uit de eerste hand over de techniek en het gebruik van de autocue. Daarna ga je onder hun begeleiding zelf oefenen. Sascha, Amber, Milouska en Irene letten niet alleen op je houding en woordkeuze, maar denken ook mee over de opbouw en insteek van je verhaal. Na deze training gebruik je de autocue als een professionele presentator.

 

Leerdoelen

 • Je kent de basisregels voor het presenteren vanaf autocue
 • Je kunt de technieken – voet- en handbediening – toepassen
 • Je kunt professioneel spreken en presenteren vanaf autocue
 • Je houdt met deze tools op een natuurlijke manier contact met je toehoorders

Veelgestelde vragen

Voor wie is de training presenteren met autocue bedoeld?

Onze training presenteren met autocue is bedoeld voor bestuursvoorzitters, politici, managers en communicatie-experts die vaker speeches en presentaties houden en daarvoor de autocue willen gebruiken. Onze trainers stemmen de training volledig af op ieders individuele trainingsbehoefte.

Wat leer je bij de training presenteren met autocue?

De leerdoelen van onze training:

 • Je kent de basisregels voor het presenteren vanaf autocue
 • Je kunt de technieken – voet- en handbediening – toepassen
 • Je kunt professioneel spreken en presenteren vanaf autocue
 • Je houdt met deze tools op een natuurlijke manier contact met je toehoorders

Wat kost de traininig presenteren met autocue?

Onze trainingen zijn maatwerk. Wij komen graag met je in contact om je meer te vertellen over de invulling van de training en de bijbehorende kosten. Je kunt vrijblijvend een offerte aanvragen of contact met ons zoeken via info@detrainingsstudio.nl of 035-7910101.

Wie geeft de training presenteren met autocue?

Sascha de Boer, Amber Brantsen, Milouska Meulens en Irene Moors geven de training. Zij geven niet alleen persoonlijk advies, maar delen ook hun eigen tips & tricks. Ze coachen je om op een natuurlijke manier je tekst vanaf de autocue te presenteren.

 

 

 

Geven jullie ook trainingen op locatie?

We geven al onze trainingen ook op locatie, maar de training presenteren met autocue leent zich daar niet zo voor. Deze apparatuur stellen we bij voorkeur op in onze volledig ingerichte, comfortabele trainingsstudio op het Media Park in Hilversum.

Is het een individuele training of in groepsverband?

De training presenteren met autocue wordt een-op-een gegeven of in groepsverband gegeven. Je kunt vrijblijvend een offerte aanvragen of contact met ons zoeken via info@detrainingsstudio.nl of 035 791 01 01.

Waarom kiezen voor De Trainingsstudio?

 • Ons team bestaat uit doorgewinterde communicatie-experts, (ex-) journalisten en presentatoren.
 • Onze trainers werkten voor en achter de camera, deden verslag van talloze conflicten, rampen en crisissituaties in binnen- en buitenland.
 • Trainingen op maat met professionele acteurs en cameramensen.
 • Trainingen zowel in onze trainingsstudio als op locatie.