“Fouten maken we allemaal. De kunst is: erken, excuseer als het kort kan, laat het direct daarna los en doorrrr. Blijf er dus niet in hangen, maar leer ervan voor de volgende keer.”

Milouska Meulens

Milouska Meulens ziet het levenslicht in Willemstad op Curaçao. Op haar vijfde verhuist ze naar Nederland. Sindsdien maakt Milouska al haar kinderdromen waar en doet zij wat ze het liefste doet en dat is: praten en schrijven. Zo werkte zij als verslaggever en presentator van het Jeugdjournaal en tv-programma’s, zoals: Vroege Vogels, Kinderen voor Kinderen en Wetenschapsquiz Junior. Door haar werk leerde Milouska door te dringen tot de kern van de materie om het vervolgens in begrijpelijke en eenvoudige taal voor het grote publiek over te brengen.

In 2021 schrijft Milouska haar eerste kinderboek: Elin (uitgeverij Volt). Ze heeft direct de smaak te pakken, want inmiddels is haar tweede boek verschenen: Mondi (uitgeverij Volt). Milouska werkt momenteel aan boek nummer 3: Moederland. Daarnaast is Milouska columniste voor Jan Magazine en Genoeg Magazine.

Milouska haar persoonlijkheid en ervaring maken dat zij snel in contact komt met haar publiek. Ze stelt mensen makkelijk op hun gemak. En het kost haar weinig moeite om zelfs de meest moeilijke prater aan het babbelen te krijgen. Deze persoonlijke betrokkenheid en interesse in de mens voel je in haar presentatie– en autocuetrainingen.

Tip van Milouska Meulens

Je publiek weet niet wat jij wilt vertellen. Als je je vergist, iets vergeet of je houdt een andere volgorde aan: niemand die het weet. Doe dan ook niet wat ik deed tijdens mijn eerste Jeugdjournaal-uitzending: zelf wijzen op iets wat je verkeerd doet. Ten eerste bleek ik later helemaal niets verkeerd gedaan te hebben. Ten tweede maakte ik mezelf alleen maar zenuwachtiger. Het was wel meteen de les van mijn leven, eentje die ik nog bijna dagelijks toepas: leer ervan, laat het los, laat het gaan en doooorrrrr. Elk moment is er eentje om met hernieuwde energie en moed door te gaan, het weer op te pakken waar je eerder ongemerkt een steek liet vallen. En zelfs al merkt iemand het op omdat het niet te missen was: zorg dat je publiek het onmiddellijk vergeet en vergeeft door een luchtige correctie: een grap of een klein gebaar.

 

Ervaring

  • Presentator De Nacht is ZWART bij Omroep Zwart
  • Kinderboekenschrijfster van de boeken Elin en Mondi
  • Columniste Jan Magazine en Genoeg Magazine
  • Oud-presentator NOS Jeugdjournaal
  • Oud-presentator Groen Licht bij BNNVARA
  • Docent Dreamschool, NPO tv-programma
  • Presentatie– en autocuetrainer